Nu are importanta istoria pe care o ai, ci ceea ce faci cu ea

Psihosexologie

Home Medical

Medical

Aparatul genital masculin

organele-genitale-masculine-externe_mic

Aparatul genital masculin este alcatuit din organele genitale interne si organele genitale externe (penis si scrot).

La barbat organele genitale interne sunt reprezentate de: testicule, conductele excretoare si glandele anexe.

Testiculul este un organ pereche care are rol de glanda cu secretie interna si externa.

Testiculele sunt asezate in niste pungi pe care le formeaza pielea la extremitatea anterioara a perineului si care alcatuiesc scrotul, care face parte dintre organele sexuale externe ale barbatului.


Citeşte ...
 

Aparatul genital feminin

organele-genitale-feminine-externe_mic Aparatul genital feminin  este alcatuit din organele genitale interne si organele sexuale externe reprezentate de vulva (clitoris, labii mici, labii mari). Organele sexuale interne, reprezentate de ovar, trompa uterina, uter si vagin sunt asezate in micul bazin, iar cele externe, reprezentate de vulva, sunt situate la exterior.

Citeşte ...
 

Discutii

Sexul anal înseamna penetrarea anusului de catre penis. Metoda este folosita de homosexuali si de cuplurile mai aventuroase. El poate duce la ranirea tesutului din anus, iar sangerarea poate raspandi SIDA.

Zona inconjuratoare este sensibila, iar acest orificiu este mai stramt decat vaginul, lucru care determina multe cupluri de a incerca acest tip de contact. Pe langa pericolele mentionate, exista si posibilitatea infectiei cauzate de material fecala.

Nu practicati sexul vaginal dupa sexul anal fara a va spala foarte bine organele genitale inainte. Se poate spune ca sexul anal este murdar si nenatural.

 

SIDA

Virusul imunodeficientei umane (HIV) determina intr-un corp pierderea imunitatii la boli. Odata intrat in corp, virusul penetreaza si se multiplica in globulele albe de tip T4, care au un rol vital in apararea corpului impotriva unor infectii si a cancerului. In cele din urma celulele se sparg, raspandind HIV-ul in sange, fapt care afecteaza si alte celule T4.
Cand aceasta se intampla, corpul este vulnerabil la boli, cum ar fi unele tipuri de pneumonie si cancer, care profita de slaba aparare a corpului si sunt deseori fatale.

Citeşte ...
 

Hepatita B si C

HEPATITA B

Hepatita B este o infectie virala a ficatului care este transmisa prin folosirea drogurilor injectabile, contactul sexual sau intim cu o persoana infectata si prin expunerea la fluide umane cum sr fi sperma, secretiile vaginale si laptele de mama.

Multi oameni care dobandesc hepatita B nu prezinta simptome, dar unii pot avea o stare asemanatoare cu cea provocata de gripa.

Semnele bolii, cand e prezenta, pot aparea de la 6 saptamani la 6 luni si includ: febra, oboseala, pierderea apetitului, stare de voma, durerile stomacale, urina inchisa la culoare si ingalbenirea pielii si a ochilor.

Citeşte ...
 
Pagina 1 din 2

Ultimile articole

Cele mai citite articole