Nu are importanta istoria pe care o ai, ci ceea ce faci cu ea

Psihosexologie

Home Medical Anatomie Aparatul genital masculin

Aparatul genital masculin

organele-genitale-masculine-externe_mic

Aparatul genital masculin este alcatuit din organele genitale interne si organele genitale externe (penis si scrot).

La barbat organele genitale interne sunt reprezentate de: testicule, conductele excretoare si glandele anexe.

Testiculul este un organ pereche care are rol de glanda cu secretie interna si externa.

Testiculele sunt asezate in niste pungi pe care le formeaza pielea la extremitatea anterioara a perineului si care alcatuiesc scrotul, care face parte dintre organele sexuale externe ale barbatului.


Conductele excretoare sunt intratesticulare si extratesticulare. Caile excretoare intratesticulare sunt reprezentate de tubii seminiferi contorti, tubii drepti si rete testis, iar caile excretoare extratesticulare de epidim, canalul deferent si canalul ejaculator. Caile excretoare incep chiar din testicul si se termina cu canalul ejaculator care se deschide in uretra prostatica, canal comun pentru eliminare urinii, cat si a spermei.

organele-genitale-masculine-interne_mic Glandele anexe sunt: veziculele seminale si prostata.

Veziculele seminale
- au o lungime de 5-6 cm si un diametru de cca 20 mm; ele sunt asezate intre vezica urinara si rect. Veziculele seminale se deschid in canalul deferent, la locul unde acest se continua cu canalul ejaculator. Ea constituie organul care produce cea mai mare cantitate de lichid spermatic.

Prostata este o glanda anexa a conductelor excretoare asezata in pelvis, imediat sub vezica urinara. Ea inconjoara ca un manson portiunea initiala a uretrei (uretra prostatica) in care isi varsa produsul de secretie.
Share
 

Ultimile articole

Cele mai citite articole