Nu are importanta istoria pe care o ai, ci ceea ce faci cu ea

Psihosexologie

Home Psihologie Psihosexologie Sexul reprezinta o implicare din toate punctele de vedere

Sexul reprezinta o implicare din toate punctele de vedere

implicare Sexul reprezinta o implicare din toate punctele de vedere, o implicare ce te poate marca pentru mult timp , poate pentru toata viata.

Sexul e bine sa fie facut atunci cand fiecare stie ca este pregatit iar aceasta inseamna maturitate fizica, psihica si emotionala.

O relatie sexuala sanatoasa se bazeaza, in primul rand, pe informare, apoi intelegere, cunoastere, comunicare, incredere.

Informeaza-te cat de bine poti de toate problemele care apar in viata sexuala si modul corect si eficient de a le inlatura.

Dezvoltarea fizica trebuie sa ajunga intrun stadiu care sa permita inceperea vietii sexuale. Pubertatea este perioada in care se maturizeaza organele genitale, ce trebuie sa fie dezvoltate pentru a putea sustine un act sexual.

Informarea inseamna sa stii cum poate apare o sarcina si cum poti contacta o boala cu transmitere sexuala ( vezi BTS). Pentru o astfel de situatie este nevoie de responsabilitate.

Responsabilitatea intro relatie sexuala inseamna sa ai grija de propria ta sanatate si de a partenerului tau. Daca exista boli care se pot trata, din pacate, sunt si boli pentru care nu exista nici un remediu.

Pentru unii tineri, actul sexual inseamna “te iubesc” insa pentru altii inseamna doar o posibilitate de a mai adauga un nume pe agenta de cuceriri.

Uneori e greu sa spui “NU” sau “DA”. Sa faci fata presiunii grupului si sa hotarasti ce este bine pentru tine, depinde doar de tine. A face sex doar pentru ca toti prietenii tai o fac este o lipsa de respect pentru propriile dorinte si emotii. Chiar daca uneori inseamna sa pierzi prietenii sau un “el” sau o “ea’’, ce este mai bine pentru tine este cel mai important lucru

Mitul “dragostea e oarba” este doar o scuza si o fuga de responsabilitate a propriilor fapte. Este adevarat ca nu poti fi obiectiv in propriul sistem, care ste guvernat de propriile tale dorinte si emotii, dar ai capacitatea de a discerne si de a interpreta corect evenimentele.

Acest lucru inseamna maturitate psihica si emotionala, ca si capacitatea de a privi cu realism si luciditate evenimentele.

O problema destul de serioasa este inlocuirea realitatii cu propria imaginatie.

Toti tinerii au asteptari si dorinte, iar uneori acestea sunt atat de puternice incat vad in partenerul lor femeia sau barbatul viselor. Uneori, din nefericire, este doar o simpla iluzie.

Intro relatie apar si momente de tensiune, deoarece fiecare om este unic in felul sau, simte, vede, gandeste in felul sau unic de a fi.

Aceste probleme nu trebuie sa degenereze in conflicte, ci trebuie intelese si controlate.

Emotiile aparute la inceputul vietii sexuale, ii creeaza tanarului o stare de confuzie. Tanarul se poate lasa purtat de aceste emotii dar e necesar sa existe o scara a valorilor, a prioritatilor clare. Cel mai important lucru este grija de propria persoana, de propriile principii si valori.

O relatie buna inseamna comunicare. Incearca sa comunici cu partenerul tau propriile fantezii sexuale dar si modul de a va proteja. Abordeaza serios orice problema aparuta in asa fel incat sa nu ramana indoiala si neintelegere care mai tarziu sa creeze probleme.

Increderea in sine si in partener sunt foarte importante.

Incerca sa-ti gasesti un partener care sa se potriveasca dorintelor tale, care sa te respecte si sa te sustina de cate ori ai nevoie.

Share
 

Ultimile articole

Cele mai citite articole