Nu are importanta istoria pe care o ai, ci ceea ce faci cu ea

Psihosexologie

Home Psihologie Psihosexologie Ce se intampla cu femeia in timpul actului sexual?

Ce se intampla cu femeia in timpul actului sexual?  • Pielea - apare o inrosire care apare initial pe abdomen si se intinde pe piept, fata si gat uneori si pe umeri si brate.
  • Sani - erectia mameloanelor, marirea aureolelor, o crestere a dimensiunii.
  • Clitoris - marirea diametrului glandelor si axului; daca nu apare orgasmul, dureaza cateva ore.
  • Labile mari - la femeile care nu au nascut se inalta si se turtesc; la femeile care au nascut se congestioneaza si apare edemul; dupa orgasm la femeile care nu au nascut cresc la marimea normala in 1-2 min iar le femeile care au nascut scad la dimensiunea normala in 10-15 min.
  • Labile mici - dimensiunile cresc de la 2 pana la 3 ori, devin roz apoi rosu si rosu aprins inainte de orgasm; in timpul orgasmului sunt contractii ale labiei; dupa orgasm revin la normal in decurs de 5 min.
  • Vagin - culoarea se modifica in purpuriu inchis, apare o secretie la 10-30 secunde dupa excitatie, elongatie si largire, treimea inferioara se contracta inainte de orgasm. In timpul orgasmului sunt contractii in treimea profunda la intervale de cateva secunde. Dupa orgasm, lichidul ejaculat formeaza un bazin seminal in cele 2 treimi superioare; congestia dispare in cateva secunde sau, in cazul lipsei orgasmului, in 20-30 minute.
  • Uter - se ridica in pelvisul fals. Contractii asemanatoare travaliului incep cand excitatia este maxima chiar inainte de orgasm si continua in timpul orgasmului. Dupa orgasm contractiile inceteaza si pozitia uterului coboara.
Din glandele bartholine curg cateva picaturi de secretie mucoasa in timpul excitatiei maxime iar colul uterin se umfla usor. In timpul orgasmului se pierde controlul muscular voluntar si apar contractii ritmice ale muschilor perianali.
Share
 

Ultimile articole

Cele mai citite articole