Nu are importanta istoria pe care o ai, ci ceea ce faci cu ea

Psihosexologie

Home Psihologie Psihosexologie Ce este ejacularea precoce?

Ce este ejacularea precoce?

Ejacularea precoce este ejacularea necontrolata fie inainte sau la scurt timp dupa penetrarea sexuala, cu stimulare sexuala minima si inainte ca persoana sa doreasca. Aceasta poate duce la o experienta sexuala nesatisfacatoare pentru ambii parteneri. Acest lucru poate creste anxietatea care poate contribui la intensificarea problemei.

Ejacularea precoce este una dintre cele mai comune forme de disfunctii sexuale masculine si a afecteaza fiecare barbat la un moment dat în viata lui.
Cele mai multe cazuri de ejaculare precoce nu au o cauza clara. Cu  experienta sexuala si varsta, oamenii invata sa intarzie orgasmul. Ejacularea prematura poate aparea cu un partener nou, doar în anumite situatii sexuale, sau în cazul în care a trecut o  perioada de timp de la ultima ejaculare. Factorii psihologici, cum ar fi anxietatea, vinovatia sau depresia pot cauza ejaculare precoce. În unele cazuri, ejacularea prematura ar putea fi legata de o cauza medicala de baza, cum ar fi problemele hormonale sau un efect secundar al anumitor medicamente.În multe cazuri, ejacularea prematura se rezolva de la sine în timp, fara a avea nevoie de tratament medical. Practicarea tehnicilor de relaxare sau folosirea metodelor de distragere a atentiei va poate ajuta sa intarzie ejacularea. Pentru unii barbati, oprirea sau reducerea  utilizarii de alcool, tutun,  poate îmbunatati capacitatea lor de a controla ejacularea.


Psihologul dumneavoastra va poate recomanda  tehnicile specifice pe care sa le practicati cu  partenera pentru a ajuta la intarzierea ejacularii. Aceste tehnici pot identifica si controla senzatiile care la ejaculare si comunicarea cu partenera pentru a încetini sau a opri stimulare.

Alte optiuni includ utilizarea prezervativului pentru a reduce excitatia sau incearea unei pozitii diferite (cum ar fi culcat pe spate) in timpul actului sexual. Consilierea sau terapia  pot ajuta la reducerea anxietatii legate de ejaculare prematura.

 

Share
 

Ultimile articole

Cele mai citite articole