Nu are importanta istoria pe care o ai, ci ceea ce faci cu ea

Psihosexologie

Home Psihologie Comunicare Comportamentul manipulator

Comportamentul manipulator

comportament-manipulator Comportamentul manipulator reprezinta orice tentativa de a satisface dorintele cuiva prin mijloace neexplicite sau mascate, prin stimularea unui comportament dorit la altii prin ajutorul vicleniei, al trucurilor, inselatoriei, a lipsei de onestitate, laudelor, promisiunilor, iar la nevoie a amenintarilor.

Scopul comportamentului manipulator este de a controla trairile, convingerile sau actiunile altora, pentru a obtine avantaje.

Comportamentul manipulator nu tine cont de ceilalti, ci numai de propriile interese.

Caracteristi verbale si non-verbale: cel ce manipuleaza are o privire alunecoasa sau dominanta, postura poate fi umila sau dominatoare, in functie de pozitia celuilalt, are gesturi afirmative, pasive sau agresive in raport cu slabiciunile celui din fata sa, expresia faciala nu lasa sa se vada scopurile urmarite, vocea este joasa sau ridicata. Comportamentul este proteiform, schimbator, iar discursul este in asa fel aranjat incat sa fie dupa asteptarile si iluziile victimei; discursul este plin de laude, promisiuni, planuri in care victimei i se rezerva cel mai important rol.
Share
 

Ultimile articole

Cele mai citite articole