Nu are importanta istoria pe care o ai, ci ceea ce faci cu ea

Psihosexologie

Home Psihologie Diverse Revenirea din vacanta

Revenirea din vacanta

Email Imprimare PDF

vacanta Revenire din vacanta Vacanta este acel timp in care ne intoarcem cu totul catre noi, catre familie, catre prieteni. Timpul se dilata si ritmul se incetineste. Ne creste toleranta la inconveniente, incurcaturi si alte lucruri care nu functioneaza tocmai bine. Ne bucuram de ceea ce nu vedeam pana atunci: soare, savuram cafeaua de dimineata, dormim mai mult, ne bucuram de cantecul pasarilor. Într-o zi, insa, toate acestea se termina...

Si ne întoarcem acasa. Brusc intram din nou in traficul aglomerat, problemele de zi cu zi, timpul se contracta, toleranta ne scade si devenim mai irascibili. Avem nevoie sa mobilizam multa energie într-un timp foarte scurt, sa comprimam timpul, sa devenim eficienti in a gasi solutii unei multitudine de situatii. Si peste asta, mai e si toamna. Lumina se schimba, vin ploile, încet, încet natura începe sa-si încheie ciclul si se pregateste de conservare. Ce este de facut?

In primul rând sa o luam încet.

Sa ne facem o lista cu tot ce avem de facut. Adica, acel TO DO LIST. Apoi, sa le prioritizam. Sa facem doar acele actiuni care sunt foarte importante si sa vedem la ce putem renunta pentru moment sau ce putem amâna. Apoi, sa continuam sa facem lucruri pentru noi si familia noastra. Sa iesim într-un weekend in afara orasului, sa mergem la un film, la o petrecere, sa încercam sa prelungim pe cât posibil spiritul de vacanta, astfel încât sa existe o trecere treptata catre programul încarcat, plin de activitati si responsabilitati. Nu uitati, in final, sa depanati amintiri din vacanta si sa va uitati cu totii la poze.

 

Share
 

Ultimile articole

Cele mai citite articole