Nu are importanta istoria pe care o ai, ci ceea ce faci cu ea

Psihosexologie

Home Psihologie Relatii

Relatii

Asteptandu-l pe Fat Frumos (3)

Email Imprimare PDFAzi cunoastem un posibil partener. Il luam "acasa" (folosind aici o metafora pentru sufletul nostru), il mangaiem pe cap, avem grija de el si incepem sa-l hranim cu iluziile noastre, cu fantasmele noastre despre cum stim de o viata ca vrem sa fie partenerul ideal. Caci, daca stim ceva prea bine, este acel lucru despre cum ne dorim sa arate si sa fie partenerul ideal.

O perioada ii vedem numai floricelele din par, zambetul gingas, ochii luminosi, ideile interesante, micile gesturi prin care isi exprima o atentie deosebita fata de noi. Si totul este adevarat. Pentru ca, intr-adevar la inceputul unei relatii suntem toti foarte atenti unul cu celalalt, ne dorim sa descoperim reciproc cat mai amanuntit, sa ne cunoastem, sa ajungem cat mai repede la sentimente profunde si la a ne trai si devora relatia ideala de cuplu.

Citeşte ...
 

Autenticitate

Email Imprimare PDF

Fiecare om are nevoie de dragoste. Fiecare om vrea pe cineva sa-i fie alaturi, sa-l inteleaga, sa-l spijine, cineva pentru care sa conteze, sa fie important, cineva care sa-l tina in brate, cineva care sa-I spuna o vorba buna atunci cand sufletul ii e trist, cineva cu care sa rada, sa alerge prin ploaie,cineva cu care sa sa viseze…..
Pentru asta ai nevoie de intimitate. Ce inseamna intimitatea? Sa renunti la zidurile din jurul tau, sa fii autentic. Toti avem ceva de ascuns, chiar fata de noi insine.Sa darami zidurile inseamna vulnerabilitate iar celalalt poate profita de slabiciunea ta. Atunci poti sa suferi. Cui nu ii este frica de suferinta? Multi aleg sa traiasca in spatele zidurilor, pentru totdeauna singuri… Cum poti stii ca cineva vrea sa-ti fie alaturi daca nu-l lasi?
Si totusi toti avem nevoie de dragoste, toti tanjesc dupa ea, insa nimeni nu vrea sa fie “gol” in fata celuilalt.
Citeşte ...
 

Asteptandu-l pe Fat Frumos (2)

Email Imprimare PDF

Acum 30-40 de ani...Dupa cum spuneam, acum  treizeci, patruzeci de ani era obligatoriu sa te mariti si sa-ti intemeiezi o familie. Multe dintre bunicile sau mamele noastre s-au casatorit cu barbatul care le-a fost prezentat de matusi, veri, vecine si alte conjuncturi. Au intrat in cupluri in care tot ce au sperat era ca barbatul respectiv sa fie un om bun, sa poata face casa cu el. Nevoia de siguranta si frica de a nu ramane "fete batrane" le impingea de la spate. Apoi, curand, de cele mai multe ori foarte curand, apareau copiii. Si se luau cu viata, cu treburile, cu gospodaria, cu serviciul si nu mai conta cum se misca lucrurile, atata timp cat se misca.

Citeşte ...
 

Asteptandu-l pe Fat Frumos (1)

Email Imprimare PDF

IntroducereAsteptandu-l pe Fat Frumos a devenit deja demodat si perimat. Probabil ca foarte putine fete mai spera sa-l intalneasca pe Acela. La moda si trendy este sa se multumeasca si cu Spanu. Daca Spanu are bani, viitorul nu mai arata atat de negru. Pentru ca multe au inteles ca Fat Frumos este doar un ideal. Au auzit o multime de povesti despre cupluri care nu sunt cupluri, despre familii care nu mai sunt familii. Acum treizeci de ani era obligatoriu sa te mariti si sa-ti intemeizi o familie. Multe dintre bunicile si mamele noastre nu au povesti cu happy-end despre bunicii si tatii nostri.

Citeşte ...
 

Singuri sau nu

Email Imprimare PDF

Vorbind la modul general, oamenii sunt sau nu sunt in fond singuri?

Cred ca raspunsul este relativ. Depinde ce-ti iei ca referinta.
Poate ca oamenii sunt, in fond singuri. Atunci cand te simti rau cand ti-e capul plin de tine si de ganduri si nu le mai poti descurca, nu le mai dovedesti singur, faci ce face toata lumea: suni un prieten. Si-i zici ce te framanta, ii vorbesti despre  problemele tale si despre diverse situatii.

De multe ori, feed-back-ul primit este:

Citeşte ...
 

Ultimile articole

Cele mai citite articole