Nu are importanta istoria pe care o ai, ci ceea ce faci cu ea

Psihosexologie

Home Psihologie Relatii Autenticitate

Autenticitate

Email Imprimare PDF

Fiecare om are nevoie de dragoste. Fiecare om vrea pe cineva sa-i fie alaturi, sa-l inteleaga, sa-l spijine, cineva pentru care sa conteze, sa fie important, cineva care sa-l tina in brate, cineva care sa-I spuna o vorba buna atunci cand sufletul ii e trist, cineva cu care sa rada, sa alerge prin ploaie,cineva cu care sa sa viseze…..
Pentru asta ai nevoie de intimitate. Ce inseamna intimitatea? Sa renunti la zidurile din jurul tau, sa fii autentic. Toti avem ceva de ascuns, chiar fata de noi insine.Sa darami zidurile inseamna vulnerabilitate iar celalalt poate profita de slabiciunea ta. Atunci poti sa suferi. Cui nu ii este frica de suferinta? Multi aleg sa traiasca in spatele zidurilor, pentru totdeauna singuri… Cum poti stii ca cineva vrea sa-ti fie alaturi daca nu-l lasi?
Si totusi toti avem nevoie de dragoste, toti tanjesc dupa ea, insa nimeni nu vrea sa fie “gol” in fata celuilalt.
Oare oamenii stiu ce pierd??? Cand iubesti viata e frumoasa, culorile sunt mai vii, soarele straluceaste mai tare….cand iubesti esti puternic si simti ca poti muta muntii din loc... cand iubesti plutesti deasupra tuturor.
Cand esti sincer esti invaluit de inocenta, incredere, putere, simplitate, frumos, iubire... Cine poate rezista in fata inocentei unui copil? Nimeni... iti aduce zambetul pe buze si iti incalzeste sufletul. La fel, in fata sinceritatii tale, celalalt isi deschide sufletul si darama zidurile.
Dar cum sa cunosti fericirea daca nu iti deschizi inima? Daca esti mereu rece? Daca nu ai curajul sa renunti la frica?
Orice relatie inseamna un risc. Nici macar tu nu stii ce poti oferi peste 10 ani, Personalitatea omului este dinamica, intr-o continua maturizare. Poate acum crezi cu tot sufletul cand spui “te voi iubi pentru totdeauna” insa peste cativa ani iti dai seama ca ceva s-a schimbat. Relatia nu este responsabilitate doar a unuia singur, ci amandoi partenerii merg in ea. Fiecare greseste, nimeni nu e perfect. Pentru a relatia sa functioneze fiecare trebuie sa construiasca ceva, sa intretina dragostea, sa fie autentic, ”gol” in fata celuilat.
Share
 

Ultimile articole

Cele mai citite articole